Bloemlegging 4 Mei

“Wij zullen hun namen niet vergeten”, 80 jaar na de oorlog herdenken wij allen nog steeds de mensen welke zijn opgepakt, gedeporteerd en zijn vermoord vanwege hun afkomt of hebben gestreden in het verzet. Tijdens het leggen van de bloemen vertellen voorbijgangers dat het nog steeds van belang is dat deze namen niet in de vergetelheid geraakt moeten worden. Vandaag legden wij als vrijwilligers bloemen bij de herdenkingsstenen, maar huidige bewoners verzorgen de herdenkingssteen de rest van het jaar. Verse bloemen, stoepje vegen en het verhaal doorgeven zijn voorbeelden waar huidige bewoners graag aan bijdragen. Veel dank daarvoor dat u samen met ons de namen zichtbaar houd!

Onze partners

Wolter Strijker, bloemkunstenaar in afscheidsbloemen, verzorgde dit jaar weer de bloemen: ‘Ik ben gespecialiseerd in rouwbloemen die een verhaal bij een uniek persoon vertellen. Dat zit in mijn DNA en daarom steun ik deze Amersfoorters van toen.’

Aanvullend onderzoek

En ons onderzoek gaat door. Wie waren zij en hoe zag hun leven eruit? Heeft u nog herinneringen, een foto of andere aanvullingen, neem contact met ons op via het contactformulier.


No Comment

Comments are closed.