Hun namen niet vergeten. Dat is waar jij aan gaat bijdragen. Vanwege uitbreiding van het vrijwilligersteam, zoekt de Stichting Herdenkingsstenen Amersfoort een nieuw teamlid.

Wat ga je doen

In het team hoor je wat er op de planning staat en raak je vertrouwd met de verhalen en activiteiten. Je vertaalt deze in de juiste toon naar de kanalen en middelen (website, nieuwsbrief, socials, flyers etc.) van de stichting en houdt een eigen contentplanning bij. Je werk nauw samen met het bestuur en de onderzoekers van wie je aanvullende onderzoeksresultaten ontvangt voor de persoonlijke webpagina’s van de slachtoffers. Je bent medebeheerder van de mailbox van de stichting. Je wordt een belangrijke schakel in het proces van namen niet vergeten. 

Wie ben jij

Een vlot lopende zin voor een nieuwsbericht heb jij zo getypt. Je tekst in het CMS toevoegen of wijzigen, heb je vaker gedaan of leer je snel. Heb je eerder social accounts beheerd, dan is dat een pré. Voor de nieuwsbrief hebben we een format, maar jij gaat zorgen voor een regelmatige verzending naast het verzamelen van een interessante contentmix. Je weet goed overzicht te houden en bouwt de communicatiestructuur verder uit. Verder weet jij makkelijk je weg te vinden in het oorlogserfgoed van Amersfoort voor de verbinding met partners. Voor deze rol is affiniteit met het onderwerp en de doelgroep een vereiste. 

Tijd, kennis en kunde

De stichting heeft een bevlogen kernteam van vrijwilligers die vanuit huis en volledig onbezoldigd hun tijd, kennis en kunde inzetten om de slachtoffers een gezicht te geven in de stad Amersfoort. Nu misschien wel belangrijker dan ooit tevoren. Als kernteam en bestuur komen we circa vier tot zes keer per jaar bij elkaar. Een jaarlijks gezellig én leerzaam uitje staat ook op de kalender. Bijkomend voordeel is dat onze vrijwilligers regelmatig promotie maken op eigen werkgebied door de ervaringen als vrijwilliger bij onze stichting. Na overdracht kun je direct beginnen met een inwerkperiode en aan de slag.

Over de stichting

De stichting Herdenkingstenen Amersfoort herdenkt slachtoffers van het naziregime bij hun laatste woning in Amersfoort. De kleine monumenten zijn stille getuigen van stadgenoten die een gruwelijk lot ondergingen in de Tweede Wereldoorlog. Ze zijn opgejaagd, gefusilleerd, gedeporteerd en vermoord. Met de herdenkingsstenen eren we zowel Joodse slachtoffers als verzetsstrijders. Op 30 april 2015 zijn de eerste herdenkingsstenen onthuld. Nu alle ruim 400 herdenkingsstenen (net voor Corona) zijn geplaatst, zal de focus op educatie liggen de komende jaren. Opdat wij hun namen niet zullen vergeten.

Reageren en meer informatie

Heb je interesse, mail dan je motivatie en stuur je CV mee naar stenenamersfoort@gmail.com. Denk je dat je niet in aanmerking komt, maar wel iets kunt betekenen voor de stichting, neem dan ook contact met ons op. Heb je algemene vragen over de stichting, neem dan contact op met Floris Havelaar (Voorzitter) via florishavelaar@hotmail.com. Heb je onderzoeksvragen, neem dan contact op met Monique Zwart (Communicatie & Coördinator Onderzoek) via mozwart@gmail.com

No Comment

Comments are closed.