De eerste Amersfoortse herdenkingsstenen zijn op 30 april 2015 gelegd. We hebben op 25 oktober 2017 al weer de dertiende ceremonie van steenonthullingen afgesloten. Ruim 270 slachtoffers van in totaal 414 zijn nu herdacht.

Iedere onthulling is een monumentaal moment op zich. Wij zijn heel blij dat zo veel nabestaanden de moeite nemen te komen en persoonlijk getuige zijn dat hun familielid de laatste eer bewezen wordt die haar of hem toekomt. We zullen hun namen niet vergeten.

De wereld om ons heen

We horen vaak van nabestaanden en aanwezigen dat de steenonthulling erg emotioneel is. Voor ons is dat een bevestiging op deze voet door te gaan. Onze respectvolle benadering staat soms in schril contrast met wat in de wereld om ons heen gebeurt. Nog steeds worden mensen uit hun huizen gehaald, nog steeds worden mensen vermoord omdat ze anders zijn of niet beantwoorden aan het beeld van hun bezetter.

Vrijheid bewaken

Onze vrijheid is helaas niet voor iedereen weggelegd. Laten we die vrijheid goed bewaken. Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Deze slogan van vele jaren geleden, heeft niets aan kracht verloren. Het is de boodschap die wij meegeven aan de jongeren die onze steenonthullingen bijwonen. Zij zijn onze toekomst. Een toekomst waarin het verleden niet mag worden vergeten.

Heeft u eerder een steenlegging bijgewoond? Wij horen graag uw ervaring.

No Comment

Comments are closed.